Jedzenie w pracy jest bardzo istotne. Przede wszystkim regularne posiłki to najlepszy sposób na to, żeby właściwie zadbać o swoje zdrowie i poczuć się znacznie lepiej w swoim własnym ciele. Dzięki temu możesz również być bardziej skoncentrowanym na realizacji własnych obowiązków służbowych. Przekonaj się zatem, jak prezentuje się biznesowy savoir-vivre.
Jako inspektor BHP wiele godzin spędzasz w biurze. Nic w tym dziwnego, że w pewnym momencie możesz zgłodnieć i liczyć na możliwość zjedzenia w pracy. Oczywiście w tym czasie warto odpowiednio zadbać o biznesowy savoir-vivre. Co warto o tym wiedzieć? Podpowiadamy.
Jedzenie w pracy w dobrym tonie
Podczas spożywania posiłków w pracy warto pamiętać o podstawowych zasadach savoir-vivre. Przede wszystkim nie powinieneś brać do pracy, ani przygotowywać w pracowniczej kuchni posiłków, które charakteryzują się intensywnym zapachem. Musisz pamiętać o tym, że nie każdy może przepadać za aromatycznymi przyprawami czy rybą. Oczywiście unikaj również mówienia z pełnymi ustami, a tym bardziej mlaskania. W towarzystwie współpracowników, a tym bardziej klientów jest to absolutnie niedopuszczalne.
Zawsze zostawiaj po sobie porządek. Zmywaj wszystkie naczynia, ponieważ nikt nie chce korzystać z ubrudzonego zlewu. Jeżeli masz do dyspozycji pomieszczenie socjalne, to właśnie w nim zjedz posiłek. Biurko nie będzie do tego odpowiednim miejscem.
2 Comments
Leave a reply →